Gylden sol er lækker bare til en kop kaffe eller som til dessert efter en god middag.
Opskriften er af Kirsten Hüttemeier fra 1957
GYLDEN SOL
linsedej
200 g mel
150 g margarine
50 g florsukker
1 æggeblomme
fyld
henkogte abrikoser eller ferskner
2 dl saft
2 blade husblas
lidt rød gelé
Til dejen hakkes blot margarinen i melet, sukkeret og æggeblommen tilsættes og det hele æltes sammen, lægges koldt og smurte linseforme fores ud med dejen. Kagerne bager ved rask varme (225 -250 grader) i ca. 8-10 minutter med mest undervarme.
Kagerne vendes af formene og opbevares i en kagekasse til de skal bruges.
Hver kage får en klat flødeskum i bunden, heri lægges en halv henkogt abrikos eller fersken med den buede side opad. Saften lunes, tilsættes den udblødte husblas og når saften er halvstiv, trækkes geléen over hver frugt, gerne med en pensel. Kagerne stilles koldt og kan evt. yderligere pyntes med lidt rød gelé, der lægges i kanten af frugterne.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.