Elva-kaffekrans, en nem og dejlig kage til en kaffetår, når det er tiltrængt. Den fine smag af kardemomme gør, at kagen er meget velsmagende.
Kagen, der er bagt med bagepulver er bedst samme dag, den er bagt.
Opskrift : Else Algreen 1964
ELVA-KAFFEKRANS
125 g smør eller margarine
1 1/2 dl sukker
2 æg
1 tsk. stødt kardemomme
1/2 dl rosiner
1/2 dl grofthakkede mandler
1-2 spsk. appelsinmarmelade
1 1/2 dl mælk
400 g mel
3 tsk. bagepulver
glasur
1 dl florsukker
1 spsk. vand
5 hakkede mandler
Rør fedtstof og sukker godt. Tilsæt æg og kardemomme, rosiner, mandler og marmelade. Bland mel og bagepulver og rør det i fadet, skiftevis med mælken. Arbejd dejen hurtigt sammen.
Form dejen med en ske til en krans på en smurt plade.
Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter.
Lad kagen afsvale og smør den så med glasur og drys hakkede mandler over.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.