En rigtig god småkage til kagekassen er disse dejlige norske prinsekager, bestående af en mørdej. Kagerne drysses med perlemelis og hakkede valnøddekerner. Bestemt også en prins værdig.
Der bliver ca. 140 stk. af portionen.
Opskrift : Hanne Jacobsen 1965
PRINSEKAGER
mørdej
375 g smør eller margarine
500 g mel
100 g sukker
2 æggeblommer
1/2 dl iskoldt vand
pensling og pynt
æggehvide
perlemelis
hakkede valnøddekerner
Margarine smuldres i melet, sukker, sammenpiskede æggeblommer og vand tilsættes. Dejen samles med let hånd, da den ved æltning vil blive sej. Trilles til 2 pølser, ca. 4 cm i diameter og stilles koldt ca. 2 timer, gerne til næste dag.
Skæres i 1/2 cm tykke skiver, pensles med æggehvide, drysses med perlemelis og hakkede valnøddekerner.
Kagerne lægges på smurte plader (plader med bagepapir).
Bages i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.