Kagen er lige god som dessert, som til en kop god stærk kaffe.
Opskrift : Kirsten Huttemeier 1963
FILLES DRØMMEKAGE
dej
150 g smør eller margarine
300 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
revet skal af 1 appelsin
2 tsk. bagepulver
150 g mel
1 1/2 dl fløde
3 æggehvider
fransk chokoladecremeglasur
100 g sukker
1 dl vand
2 æggeblommer
125 g smør
50 g chokolade
1 tsk. vaniljesukker
Sukker og vand koger kraftigt til en tyk lage i nogle minutter, hvorefter gryden tages fra varmen. Et øjeblik efter piskes æggeblommerne i sammen med smørret og den smeltede chokolade samt vaniljesukker.
Det hele piskes godt sammen og smøres over den kolde kage.
pynt
kokosmel
Smør, sukker og vaniljesukker røres blødt, heri appelsinskal, mel, bagepulver og fløden og til sidst røres de hårdtpiskede æggehvider forsigtigt i.
Dejen fyldes i en form ( 1 1/2 liter ) og bages i ovnen ved svag varme, 175 grader, i 1 time.
Når kagen er lidt kold, vendes den ud af formen og når den er helt kold, oversmøres den med fransk chokoladecremeglasur. Til sidst drysses over med kokosmel, medens glasuren endnu er fugtig.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.