Små mørdejskager, formet som måner med fyld af jordbær- eller hindbærsyltetøj, er rigtig gode, når der skal lidt på bordet til kaffen.
Mørdejen hviler koldt mindst et par timer eller længere i køleskabet.
Der bliver ca. 30 stk. af portionen.
Opskrift : Birgitta Frantzen 1968
SYLTETØJSMÅNER
250 g mel
200 g smør eller margarine
1 spsk. sukker
1/3 spsk. eddike, snaps eller cognac
3-5 spsk. vand
fyld
1 dl jordbær- eller hindbærsyltetøj
pynt
æg
krystalsukker
Bland mel og sukker, tilsæt små stykker af det bløde fedtstof. Saml dejen med eddike og koldt vand. Pak dejen ind og lad den hvile et par timer på et koldt sted.
Rul dejen ud i ca. 1/2 cm tykkelse. Skær den ud i runde kager, hvor et lille stykke skæres af, så den får facon som en måne. Læg en klat stift syltetøj på hver anden kage og tryk kagerne sammen to og to. Pensl dem med sammenpisket æg og strø krystalsukker på.
Bag kagerne i ovnen ved meget stærk varme (250-275 grader) i 4-6 minutter.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.