Opskrift : Elise Sverdrup 1965
ROULADE MED CHOKOLADESMØRCREME
dej
3 æg
125 g sukker
55 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
fyld
60 g smør
35 g sigtet flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme
20 g mørk chokolade
ca. 1 - 1 1/2 spsk. stærk kaffe
En aflang papirsform, ca. 25 x 35 cm, laves af kraftigt, brunt papir (bagepapir). Sættes på bageplade og smøres godt med smeltet margarine.
Æg og sukker piskes til luftig æggesnaps. De øvrige dele blandes og vendes forsigtigt i æggesnapsen.
Dejen fordeles omgående på papirsformen.
Kagen bages i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutter, vendes ud på sukkerdrysset papir og hårde kanter skæres af. Rulles løst sammen og afkøles helt.
Til fyldet røres smør, sigtet flormelis og vaniljesukker godt sammen og æggeblommen tilsættes.
Chokoladen opløses i stærk kaffe, som afkøles og lidt efter lidt røres i smørcremen.
Når rouladen er helt kold, foldes den forsigtigt ud, smørcremen smøres over og den rulles atter hurtigt sammen og pakkes i papiret.
Rouladen har bedst af at hvile 2-3 timer, før der skæres af den.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.