Opskrift : Birgitte Frantzen 1968
STINES ROULADE
dej
3 æg
150 g sukker
60 g mel
60 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
fyld
125 g sukker
5 spsk. appelsinsaft
reven skal af 1 appelsin
3 æggeblommer
100 g smør / margarine
pynt
50 g mandelflager
Pisk æggehviderne godt stive og kom derefter 3 spsk. af sukkeret i under kraftig piskning og bland resten af sukkeret og æggeblommerne i.
Sigt mel og bagepulver og vend det i dejen, som hældes ud på en smurt papirform ca. ca. 30 x 40 cm.
Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 6 minutter. (Stærk varme).
Den bagte roulade vendes ud på et sukkerstrøet papir.
Kog sukker og appelsinsaft, til det er tyktflydende. Lad det afkøle og pisk det derefter i æggeblommerne. Bland det med stuevarmt smør eller margarine.
Kom 2/3 af cremen på kagen og rul den fast sammen. Træk rouladen over med resten af cremen.
Skær mandlerne i flager og rist dem. Når de er kolde rulles de på rouladen.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.