De udskårne kager belægges med mandelmarengs, der gerne må gå helt ud til kanten.
En rigtig pisket marengsmasse flyder ikke ud, men hæver op.
Der bliver ca. 80 kager af portionen.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1963
GULDMEDALJER
dej
150 g smør eller margarine (koldt)
150 g mel
2 spsk. koldt vand
mandelmarengs
2 æggehvider
100 g melis
1 tsk. eddike
75 g hakkede mandler
Smørret hakkes i melet, vand tilsættes og samles hurtigt. Trilles straks til tykke pølser, der lægges på et spækkebræt på et koldt sted. Dejen kan evt. pakkes i folie og ligge flere dage i køleskabet.
Pølserne skæres ud i ret tykke skiver, der lægges på en smurt plade. Marengsmassen sættes i klatter på dejen og må gerne gå ud til kanten.
Bages i ovnen ved 200 grader i 6-7 minutter.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.