Skotsk mandeltærte af mandelmasse, bær og gelé er kagen til det fine kaffebord.
Der er en del arbejde ved denne dejlige kage, men besværet tjenes så rigeligt hjem af den oplevelse, det er, at sætte tænderne i denne lækkerbid.
Opskrift : Birgitta Frantzen 1968
SKOTSK MANDELTÆRTE
ca. 400 g mandelmasse, færdigkøbt eller hjemmelavet
200 g mandler
175 g florsukker
3 æggehvider
1 stk. oblat (fra apoteket)
pynt
rød eller grønne cocktailbær
ananasstykker
ribsgelé
gelé
1 dl ananassaft
1/2 tsk. citronsaft
2 blade husblas
Anvendes færdigkøbt mandelmasse, brækkes den i småstykker og lunes i en gryde med upiskede æggehvider, til den er smidig.
til hjemmelavet mandelmasse blandes mandler og sukker i en gryde og der tilsættes så meget æggehvide, at den bliver så blød, at den kan sprøjtes gennem en sprøjtetylle.
Kom halvdelen af mandelmassen på oblatstykket, der lægges på pladen og sprøjt resten i mønster, som vist på billedet.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter til den bliver svagt gylden og stiv.
Lad kagen afkøle og læg derefter ananasstykker i ruderne foruden cocktailbær og gelé.
Smelt husblassen i varm ananassaft, smag den til med citronsaft og hæld den afkølede og halvstivnede gelé over kagen. Det må gøres i to omgange for at dække helt.
Pynt evt. med kransekageglasur.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.