Fransk stikkelsbærkage, her i god tid, før de danske haver bugner af moden frugt, er det rart at have en super lækker kage med frugt klar i opskriftsamlingen.
Det er en kage, som med fordel påbegyndes dagen før, idet stikkelsbærrene koges næsten møre i hvidvin og afkøles helt.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
FRANSK STIKKERBÆRKAGE
dej
125 g smør eller margarine
4 æg
120 g melis
300 g mandler
125 g rasp
rasp til formen
fyld
600 - 700 g umodne stikkelbær
400 g melis
2 dl hvidvin
reven skal af 1/2 citron
Befri stikkelsbærrene for stilke og blomsterender og kog dem op med lidt vand. Lad dem dryppe af. Bland sukker, hvidvin og citronskal og kom stikkelsbærrene i denne blanding. Kog dem næsten møre, det tager omkring et kvarter, hvor de ikke må koge for stærkt. Lad bærrene blive kolde i lagen. Tag dem op og afdryp dem godt.
Til dejen røres fedtstoffet blødt med sukkeret. Æggeblommerne tilsættes en ad gangen. Der røres godt mellem hver æggeblomme.
Skold, smut og mal eller riv mandlerne og rør dem i dejen sammen med raspen. Pisk to af hviderne stive og rør dem forsigtigt i dejen. Vend til sidst stikkelsbærrene i.
Fyld dejen i en smurt, raspdrysset sandkageform eller springform.
Bages i ovnen ved 150-175 grader i ca.1 time, lidt mindre, hvis den bages i springform.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.