Gammel fransk plumkage, en ekstra lækker skærekage til påskedagene, er fyldt med gode sager samt rom eller cognac.
Kagen bør bages dagen før og holder sig frisk i flere dage.
Opskrift : R. Oest Larsen 1966
GAMMEL FRANSK PLUMKAGE
dej
250 g margarine
250 g sukker
5 æg
250 g mel
250 g fyld ( en blanding af rosiner, sukat, korender, finthakket pomeransskal)
skal af 2 citroner1/4 glas rom eller cognac
Margarinen blødgøres og røres hvidt med sukkeret. Æggene tilsættes et ad gangen, rør godt efter hvert, skiftevis med lidt af melet, for at dejen ikke skal skille. Alt fyldet vendes i det resterende mel, som derefter forsigtigt blandes i dejen. Spiritus røres i.
Dejen hældes i en godt smurt form.
Bages i ovnen ved jævn varme i 1 1/4 time.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.