Norske kager med syltetøj og flormelis er faktisk særdeles lækre. Kagerne er nemme, da de bages i længder og skæres i stykker, når de er bagt.
Der bliver ca. 24 stk. af portionen.
Opskrift : Else Algreen 1964
NORSKE KAGER
dej
5 dl mel
3 tsk. bagepulver
1 dl sukker
100 g smør eller margarine
1 æg
3 spsk. fløde
fyld
1 dl syltetøj
til pensling og pynt
sammenpisket æg
florsukker
Bland alle tørre dele sammen og findel fedtstoffet heri. Tilsæt æg og fløde. Æld dejen sammen og del den i tre dele.
Rul hver del ud i 3-4 længder og læg dem på en smurt plade med ret stort mellemrum. Tryk med hånden en fordybning midt ned ad hver længde og læg syltetøjet i. Smør kanterne med æg.
Bages i ovnen ved 250 grader i 8-10 minutter.
Skær de varme længder i ca. 4 cm brede stykker. Sigt flormelis over de afsvalede kager.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.