I en konfirmationstid eller hvis svigermor blot skal imponeres, er disse fornemme chokoladetoppe af mandel dej, overtrukket med smørcreme og smeltet chokolade et godt valg.
Kagerne er oven i købet rimelig hurtige at fremstille. Det er fornemme festkager.
Opskrift Ellis Tardini 1968
CHOKOLADETOPPE
mandel dej
400 g kransekagemasse
2 - 2 1/2 æggehvide
smørcreme
100 g smør eller margarine
65 g florsukker
1 æggeblomme
2 spsk. kakao
1 tsk. pulverkaffe
pynt
100 g overtrækschokolade
mandler
grøn frugtfarve
Kransekagemassen røres smidig med æggehviden. Dejen sættes på smørrebrødspapir (bagepapir) i 20 små toppe, der trykkes lidt flade.
Bages i ovnen ved god varme, 200 grader i 12 minutter.
Lad kagerne afkøle.
Til smørcremen røres ingredienserne sammen. Det sættes på kagerne og overtrækkes med smeltet chokolade. Pynt kagerne med mandelsnitter, der er farvet lysegrønne med frugtfarve.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.