Smuk og meget lækker kage til kaffen er denne kolakrans, overtrukket med vaniljeglasur og drysset med hakkede mandler.
Kagen bages i randform.
Opskrift : Else Algreen 1964
KOLAKRANS
dej
125 g smør eller margarine
1 dl sukker
2 æg
75 g mel
15 g mandler
2-3 spsk. syltet appelsinskal
glasur
2dl fløde
1 1/2 dl sukker
1 spsk. sirup
15 g smør
1 tsk. vaniljesukker
pynt
10 mandler
Blødgør fedtstoffet og rør det godt med sukkeret. Tilsæt æggeblommerne. Rør melet, de grofthakkede mandler og appelsinskallerne i blandingen. Vend forsigtigt de stiftpiskede hvider i dejen.
Hæld dejen i en smurt og raspstrøet randform.
Kagen bages i ovnen ved 175 grader ca. 30 minutter. Vend kagen ud af formen og lad den blive kold.
Bland fløde, sukker og sirup i en gryde, lad det koge til det er tyktflydende. Tilsæt smørret og vaniljesukkeret. Bred den afsvalede glasur over kagen.
Mandlerne skoldes, smuttes, hakkes groft og farves svagt lysegrønne med frugtfarve. Drys dem over kransen, når de er blevet tørre.
Stil kagen koldt, så glasuren kan stivne.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.