Värmlandsk tekage, er en nem og dejlig bradepandekage, nok til ca. 20 stykker til kaffen.
Kagen kan tilsættes reven skal af 1/2 citron eller en håndfuld rosiner om ønsket.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
VÄRMLANDSK TEKAGE
dej
250 g mel
250 g melis
125 g smør eller margarine
3 æg
25 g mandler
5 bitre mandler
1/2 tsk. hjortetaksalt
evt. revet citronskal eller rosiner
pynt
2 spsk tesukker
rasp til formen
Rør fedtstoffet blødtog hvidt med sukkeret. Rør æggene i ét ad gangen og rør godt mellem hvert.
Skold, smut og hak de søde mandler groft (gem nogle til pynt). Skold, smut og mal de bitre mandler fint. Kom begge slags mandler i dejen. Sigt mel og hjortetaksalt sammen og kom det i dejen.
Smør og drys en lille bradepande med rasp. Fordel dejen heri, drys med mandler og tesukker.
Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 35 minutter.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.