Nem kage er denne raspkage med mandler. Der er anvendt både søde- og bitre mandler. Pas på med de sidste og navnlig med opbevaringen. Bitre mandler kan være dødelige.
Ellers udelad de bitre mandler, så smager kagen blot noget mindre af mandler. Det kan evt. kompenseres med et par dryp mandelessens.
Raspkage vinder kun ved, at stå et par dage, før den nydes.
Opskrift : Else Vinkel 1956
RASPKAGE
dej
50 g mandler
2 bitre mandler ( erstat dem med et par dråber mandelessens)
2 æg
200-240 g sukker
150 g knuste tvebakker
1 1/2 tsk. bagepulver
2-3 spsk. fløde
50 g smør
Smør en form, der kan rumme 1 1/4 - 1 1/2 liter og drys den med rasp. Tør mandlerne, mal dem og bland dem med bagepulver og de knuste tvebakker. Pisk æg og sukker, til det er let og luftigt. Tilsæt raspblandingen, fløden og det smeltede, afkølede smør og rør det hele sammen.
Hæld dejen i formen.
Bag kagen ved svag varme, 175 grader, i 40 - 55 minutter.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.