Zolakager, butterdejskager, lagt sammen med zolacreme, der nærmest er en slags vanilje- flødefromage, er nemme at lave, da kagerne bages i stænger, lægges sammen og skæres ud i stykker.
Det nemmeste og mindst tidskrævende er, at købe en pakke færdig butterdej, frem for at lave den selv. Resultatet bliver udmærket med færdigkøbt butterdej, blot er ideen om, at fremstille bagværk som på vor mors tid, gået en smule tabt.
Der bliver ca. 10 stk. af portionen.
Opskrift : Else Algreen 1964
ZOLAKAGER
butterdej
200 g mel
1 1/4 dl vand
200 g smør eller margarine
fyld (zolacreme)
4 blade husblas
3æggeblommer
2 spsk. sukker
2 dl kaffefløde
1 spsk. vaniljesukker
2 dl piskefløde
glasur
2 dl florsukker
ca. 1 spsk. vand
1 tsk. arrak eller anden spiritus
rød frugtfarve
Tilbered butterdejen eller anvend en færdigkøbt.
Udblød husblasen i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker i en gryde, tilsæt fløden og bring det nærkogepunktet under stadig piskning.
Vrid husblasen op og kom den i den varme creme. Rør til husblasen er helt smeltet. Stil cremen til afkøling, men rør i den undervejs.
Pisk fløden og bland den med vaniljesukkeret forsigtigt i cremen, når den begynder at stivne.
Udrul butterdejen til to stykker, ca. 15 cm brede og 40 cm lange. Læg dem på en plade.
Bages i ovnen ved 250 grader i ca. 10 minutter. Lad kagerne afkøle på pladen.
Læg de to stænger sammen med et tykt lag creme imellem. Bred glasuren over og skær stængerne ud i 5 cm brede stykker med en meget skarp kniv.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.