Her noget godt bagværk med gær til aftenkaffen fra først i 60erne. TV-gærbrød appelsinsnitter, bagt i stænger og skåret i snitter, når brødet er bagt.
Opskrift : Ellen Holme 1962
TV-GÆRBRØD APPELSINSNITTER
dej
80 g gær
2 spsk. vand
1 1/2 dl apollinaris eller mælk
480 g mel
250 g margarine
2 tsk. sukker
1 1/2 tsk. salt
1 1/2 æg
Gæren overhældes med svagt lunkent vand. Apollinarisen lunes i flasken. Margarinen smuldres i melet, gæren omrøres og kommes i dejen sammen med sukker, salt, æg og apollinaris. Dejen slås godt igennem til den bobler.
Hæver i 20-30 minutter.
Dejen æltes med så meget mel, at den kan trilles til 6 stænger i bagepladens længde. Stængerne udhules langs midten. Fyldes med appelsinmarmelade og drysses eventuelt med hakkede mandler eller jordnødder.
Bages i ovnen ved225 grader i 12-14 minutter.
Skær stængerne i snitter og servér dem til en kop aftenkaffe.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.