En god chokoladekage er slet ikke til at kimse af. Denne dejlige chokoladekage er lige god drysset med florsukker eller overtrukket med konditorglasur.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier
KIRSTENS CHOKOLADEKAGE
dej
65 g chokolade
85 g smør eller margarine
165 g sukker
2 top spsk. kakao
2 æg
150 g mel
1 strøget tsk. bagepulver
1 dl fløde eller ren stærk kaffe
Chokoladen knækkes i små stykker, som lægges på en lille tallerken, der stilles over en gryde eller kasserolle med kogende vand. Chokoladen smelter over dampen i løbet af få minutter.
Imedens røres fedtstoffet blødt med sukkeret, æggeblommer og kakao blandes i og derefter den smeltede chokolade.
Sigt mel og bagepulver i dejen for så at røre fløde eller kaffe forsigtigt i sammen med de stiftpiskede æggehvider.
Den fyldes i en velsmurt, raspdrysset form.
Bages i ovnen ved svag varme, 140-150 grader, i 45 minutter.
Køl kagen af, drys flormelis over eller glasér den og servér den til en glad kop kaffe.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.