Tusindbladstærte af butterdej creme og frugtmos, er dejlig til kaffen, men mindst lige så dejlig som en let dessert.
Opskrift : Else Algreen 1964
TUSINDBLADSTÆRTE
butterdej
250 g mel
1 1/2 dl koldt vand
250 g smør eller margarine
fyld
1 portion vaniljecreme
frugtmos, gelé eller dybfrosne bær
pynt
florsukker
gelé eller 2 dl piskefløde
Tilbered butterdejen og læg den koldt 1 time, eller køb en pakke færdig butterdej. Del dejen i 7-8 dele. Rul hver del tyndt ud på smørrebrødspapir. Udskær dejen til runde bunde efter en tallerken og prik den godt. Smør den med vand og drys lidt sukker på.
Bages ved 250 grader. Lad bundene ligge på papiret til sammenlægningen.
Tilbered cremen og pynt den pæneste af bundene. Klip f.eks et papirmønster i stjerneform og læg det på bunden. Sigt florsukker over. Fjern forsigtigt papiret og pynt yderligere med rød gelé.
Ønsker man at pynte med flødeskum, kan dette sprøjtes i mønster over tærten.
Læg bundene sammen med cremen og mos eller bær umiddelbart før servering.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.