Marengstærte, lækker sammenlagt tærte af lagkagebunde, flødecreme og marengsmasse.
Cremen kan laves fra bunden eller der kan bruges cremepulver uden kogning.
Tærten er lige god, om man nyder den med kold eller lunken marengs. - Fin både til en kop kaffe og til dessert.
Opskrift : Ellis Tardini 1964
MARENGSTÆRTE
dej til bunde
2 æggeblommer
125 g sukker
175 g mel
1 tsk. bagepulver
200 g smør eller margarine
fyld
creme af 1/4 liter mælk eller fløde
1 dl piskefløde
marengs
2 æggehvider
5 spsk. sukker
Rør fedtstof og sukker godt, tilsæt æggeblommer og til sidst melet, blandet med bagepulveret. Del dejen ud på 3 smurte lagkagebunde.
Bag bundene i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter.
Kom flødeskum i cremen og læg den på to bunde. Læg den 3. bund på et stykke aluminiumsfolie.
Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt 1 spsk. af sukkeret og pisk igen hviderne stive. Vend til sidst resten af sukkeret i marengsmassen. Læg den på bunden og bag den ved 200 grader til marengsen gyldner.
Læg forsigtigt bunden på tærten, der spises med kold eller lunken marengs.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.