Dejlig kage med appelsin og mandler, overtrukket med chokoladeglasur, er en hurtig bagt kage, når kaffegæster melder deres ankomst.
Opskrift : Else Algreen 1964
MANDELKAGE MED CHOKOLADEGLASUR
dej
3 æg
1 dl sukker
2 dl mandler
3 spsk. kartoffelmel
1 appelsin
pynt
100 g chokolade
10 mandler
Rør æggeblommer og sukker godt. Tilsæt de skoldede, smuttede, mandler, mel samt skal og saft fra 1 appelsin.
Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i blandingen.
Hæld dejen i en godt smurt og drysset med rasp aflang form.
Kagen bages i ovnen ved 225 grader i ca. 35 minutter.
Chokoladen skæres i tynde flager og smeltes i vandbad. Bred den over den afsvalede kage og strø mandler, skåret i tynde flager på.
Spise med Mad
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.